Húsdiéta, ketogén diéta – 1 hét után

Az elején nem hittem volna, hogy ez a fajta diéta számomra teljesíthető. Természetesen a szénhidrát teljes elhagyása miatt gondoltam ezt. Múlt vasárnap pattant ki a fejemből az ötlet, miután múlt szombaton pizzát ettem, este a barátokkal bementük a városba, majd vasárnap reggel láttam, hogy a fél év lustulás következtében megint a 100 kg-ot súrolom, ami nagyon-nagyon rossz érzéssel töltött el (kb. 7 kg hízás).

Szóval ott, abban a szent minutumban, azon a szent mérlegen eldöntöttem, hogy kész, vége (mint amúgy az utóbbi 15 évben kb. 150-szer). Mostantól diéta van, jobb esetben életmódváltás. Azért nem merem csak ezt az utóbbit írni, mert már ismerem magam, az elején, a motivált állapotban képes vagyok nagyokat mondani. Szóval majd meglátjuk, hogy az lesz-e.

Inkább nevezném light kiadásnak azt, amit folytatok. Húsdiéta, de nem az igazi hardcore, amikor mindenféle fűszer nélkül csak megsütik a jó zsíros marhahúst és azt eszik. Ketogén diéta, de nem tartom mindig a 75% zsír – 25% fehérje arányt. Viszont fogom nemsokára. Ezt az első hetet annak szántam, hogy kipróbáljam, bírom-e. Sok húst ettem, nem túl zsírosakat, és bár ettem zsíros ételeket, az arány szerintem nem volt meg. Egészen egyszerűen nem akartam még számolni, teszteltem magam.

Sokat lehet arról olvasni, hogy az első héten a szénhidrát teljes hiánya miatt az agy kicsit rosszalkodik, nem érzi jól magát az ember. Én semmit sem tapasztaltam az első héten sok helyen leírt hátrányokból (abba, hogy ez az agyam fejlettségének, vagy fejlettlenségének köszönhető, inkább ne menjünk bele). Jobban sem érzem magam. Ugyanúgy vagyok, mint eddig voltam, csak 2 kilóval könnyebben.

Apropó, kilók. Kb. 99 kg-ról kezdtem, ma 96.9 kg. voltam. 2 kg sok, viszont az első héten mindenkinél több, hiszen egyrészt ürül a szervezet, másrészt mivel nem eszek ch-t, ezért a felhasznált ch által megkötött víz egy része is ürül, ami plusz súlyveszteség. De ez minket ugyebár nem érdekel, csak a zsír. Abból meg remélem, hogy 1 kg lement.

Helyzetjelentésnek talán ennyit. Holnap veszek keto csíkokat, letesztelem, hogy sikerült-e valamit beindítanom. A következő posztban leírom a mai ételemet is, ahol már próbáltam figyelni az arányokra. Ha bejön a diéta, tervezek az alapjairól is okoskodni egyet közérthetően.

Szóval ha Te is diétázol, kitartást, ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj. 🙂

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .